Kati Mikkonen- Suosittelen House of Dancea täydestä sydämestäni ihan kaikille!

Minun tanssitarinani

Kati Mikkonen

Kati Mikkonen

Hei! Olen Kati, innokas tanssiharrastaja, perheenäiti ja tuotekehitysinsinööri. Pidän itseäni aika nuorekkaana nelikymppisenä, ja innostun helposti kaikista hauskoista asioista. Mottoni on: ”Kaikkea pitää kokeilla, paitsi kansantanhuja”. No, niitäkin on tullut kokeiltua, joten se siitä.


En ole koskaan ollut mikään tavoitteellinen himourheilija. Mielestäni kaiken tekemisen ja harrastamisen pitää olla hauskaa, ja juuri siksi tanssi sopii minulle kuin nenä päähän. Tanssiessa sitä vain antautuu musiikin ja liikkeen vietäväksi. Kuntoilu ja hiki tulevat siinä sivussa, vähän niin kuin huomaamatta!

Miten sait tietää House of Dancesta (DBDC) ja milloin aloitit tanssiharrastuksen täällä? Onko tanssiminen House of Dancessa vaikuttanut positiivisesti elämääsi?

Ensimmäisen kerran sain tietää DBDC:stä ja bollywoodista, kun Danny tuli pitämään tanssituntia työpaikalleni. Heti siitä hetkestä tajusin, että tämä on juuri sitä, mitä haluan tehdä!!! Bollywood oli niin iloista, vauhdikasta ja niin kertakaikkisen hauskaa, että hymy oli korvissa kaiken aikaa ja vielä pitkään tunnin päätyttyäkin!

DBDC:llä aloitin elokuussa 2014. Sen jälkeen se on ollut olennainen osa elämääni, jota ilman en voisi elämääni edes kuvitella. Tämä on paljon, paljon enemmän kuin vain harrastus. Koen, että House of Dance on kuin koti, jonne on aina mukava tulla, ja ihmiset täällä ovat kuin yhtä suurta perhettä, joiden parissa on aina yhtä mukavaa ja voi tuntea olevansa tervetullut juuri sellaisena kuin on. Olen saanut House of Dancesta paljon hyviä ystäviä, joiden kanssa olen saanut jakaa monenlaisia ihania, hauskoja ja hassujakin kokemuksia tanssitunneilla, Indian Dance Festivalilla, erilaisissa esiintymisissä, videokuvauksissa, yhteisissä illanvietoissa ja leppoisissa elokuvailloissa. Erityisesti esiintyminen ja Indian Dance Festival tuovat ihanaa piristysruisketta arjen keskelle ja lisäävät ryhmähenkeä entisestään.

Kati Mikkonen performing at Indian Dance Festival with Bollywood ladies crew

Kati Mikkonen performing at Indian Dance Festival with Bollywood ladies crew

Kertoisitko jonkun tanssimiseen liittyvän hauskan tarinan?

20180701_210521+%281%29.jpg

Kaikkein hauskimmat hetket

ja sattumukset ovat tapahtuneet esiintymisreissuilla, joko lavalla tai lavan takana. Kaikkea on koettu: lavalle esityksen aikana tipahtaneita tekolettejä, koreografia-muistikatkoksia, erinäisiä kompurointeja, reissussa väsymyshepulissa tehtyjä parodiaversioita tanssikoreografioista, eksymisiä, erikoisia backstageja (kuten nyt vaikkapa invavessa), unohtuneita esiintymisvaatteita…

Tanssimuistoista erityisesti mieleen on jäänyt kuitenkin yksi opettavainen kokemus kaukaa nuoruudesta. Olin lukemassa kotona tenttiin, kun yhtäkkiä sisäinen ballerinani otti minusta vallan. Aivan pakko oli siinä samassa kokeilla, onnistuisiko spagaatti. Ei onnistunut. Sen sijaan reidestä kuului ”poks”, kun reisilihas revähti oikein kunnolla. Siinä hetkessä tajusin, miksi lämmittely on melko oleellista ennen fyysistä suoritusta.


Suosittelisitko tanssimista House of Dancessa lukijoillemme, ystävillesi ja perheellesi?

Suosittelen House of Dancea täydestä sydämestäni ihan kaikille! Täällä otetaan kaikki vastaan yhtä lämpimästi ikään, sukupuoleen tai taitotasoon katsomatta. Erilaisia tanssilajeja löytyy laidasta laitaan, joten jokainen varmasti löytää itselleen parhaiten sopivan tunnin. Tunneilla on ihanan kannustava ja leppoisa tunnelma, ja onnistumisen iloa tuntee jokaisen tunnin jälkeen! Täältä lähtee aina hikisenä ja hymy korvissa! Itselleni tanssitunti on fyysisen suorituksen lisäksi mainio keino niin sanotusti nollata pää arjen stressistä. Tanssiessa keskittyy vain siihen hetkeen, musiikkiin, liikkeeseen ja koreografiaan. Samaan aikaan on täysin mahdotonta ajatella esimerkiksi työasioita! Suosittelen sullekin!

INDIANdanceFESTIVAL-0007.jpg

Erilaisia tanssilajeja löytyy laidasta laitaan, joten jokainen varmasti löytää itselleen parhaiten sopivan tunnin

Alla on tanssivideoita, joissa Kati esiintyy

parhaat muistot